Núria Font en una imatge del 2015
Núria Font en una imatge del 2015
Girona

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font, Premi Nacional de la Dansa 2009

Va ser l'ànima del "Territoris dansa" del Canal 33 i de l'associació NU2'S

Actualitzat

La videoartista Núria Font ha mort als 59 anys a Girona. Era membre del Consell de les Arts i la Cultura de Girona i va ser guardonada amb el Premi Nacional de la Dansa el 2009.

Entrevista a Núria Font

Va començar en el món del cinema, però els anys 80 es va decantar pel món de la dansa, inspirada pels ballarins i coreògrafs Merce Cunningham i Pina Bausch. Defensava la videodansa com un mitjà per difondre la dansa, trencar barreres i arribar a tota mena de públic.

Directora de projectes culturals relacionats amb el vídeo, la videodansa i les arts electròniques, entre els seus treballs destaquen les col·laboracions amb Mal Pelo o Àngels Margarit.

Dirigia l'associació sense ànim de lucre NU2'S amb l'objectiu de "mantenir i millorar l'ajuda a la producció i la recerca en el nostre territori, col·laborar en la difusió de les obres a escala nacional i internacional, i crear espais de reflexió i debat entorn de la relació entre la dansa i les noves tecnologies".

Al Canal 33 va dirigir "Territoris dansa", un projecte que produïa NU2'S i seleccionava les millors obres internacionals.

Del 1984 al 2003, va dirigir la Mostra de VideoDansa, biennal dedicada a les imatges de la dansa. També molts programes de videodansa a museus i centres d'art de tot el món.

Era professora del Màster de Comissariat d'Art i Nous Mitjans d'ESDI\/MECAT i professora titular de Noves Tecnologies aplicades a la dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Impartia regularment tallers i conferències sobre videodansa i dansa interactiva arreu del món.
 

Anar al contingut