Mor als 56 anys Steve Jobs, cofundador d'Apple

El cofundador de la companyia informàtica Apple ha mort a casa seva, a Califòrnia, envoltat de la família. Així ho ha anunciat aquesta matinada la mateixa multinacional en un comunicat difós a través d'internet. Jobs, de 56 anys, va anunciar a finals d'agost que es retirava com a conseller delegat d'Apple pel seu delicat estat de salut. Jobs és el pare de productes com l'iPod, l'iPhone o l'iPad, i està considerat el gran precursor de la informàtica de consum. De fet, se l'ha reconegut com un geni visionari i creatiu.

Actualitzat
Interessat des de ben petit en la informàtica, la vida de Steve Jobs està estretament lligada a Apple. En va ser un dels fundadors el 1976, amb només 21 anys, juntament amb Steve Wozniak. Els seus ordinadors atractius i fàcils de fer servir han estat un gran èxit i, en poc temps, l'empresa ja tenia milers de treballadors i ell es va convertir en milionari. El 1980 ja cotitzava a la borsa.

Macintosh: un fort competidor per a IBM

El 1984 va presentar el Macintosh, que es va convertir en un fort competidor del gegant IBM.




Tot i l'èxit, a mitjans dels vuitanta, en un moment de forta crisi i després d'un enfrontament amb el conseller delegat, John Sculley, Jobs es veu obligat a deixar Apple.

Esdevé líder en l'animació per ordinador


Aleshores decideix fundar Next Computer i embrancar-se en l'animació per ordinador, amb la compra de l'empresa Pixar. I la torna a encertar, ja que en poc temps es converteix en líder del sector.

El gran èxit arriba el 1995, amb la pel·lícula "Toy story", coproduïda amb Disney. És el primer llargmetratge generat totalment per ordinador, l'èxit de públic més gran d'aquell any i guanyadora d'un Oscar. De fet, la seva fusió amb Disney el 2006, a més, el va convertir en el màxim accionista individual de la companyia.

El 1997, Apple està en crisi i li demanen que hi torni, i Apple adquireix Next Computer. Aleshores comença la segona etapa de Jobs a l'empresa de la poma, i la porta a ser una de les empreses més influents del món. El 1998 presenta l'iMac, però la pugna aleshores estava centrada en el programari i el seu sistema operatiu, Mac OS, havia de competir amb el Windows de Microsoft, instal·lat a la majoria d'ordinadors.

L'iTunes i l'iPod revolucionen el mercat

A partir del 2004, comença a tenir problemes de salut, amb la detecció d'un càncer de pàncrees, que ell mateix reconeix públicament, com per exemple en un discurs a la Universitat de Stanford. Però això no impedeix que Jobs continuï sent un pioner. Crea la botigua virtual de música iTunes i el revolucionari iPod per escoltar-la, que marca tendència arreu.





L'iPhone suposa un punt d'inflexió


El 2007 apareix l'iPhone, un telèfon mòbil que ha suposat un punt d'inflexió en l'ús dels anomenats "smartphones" i una revolució en l'ús social de la tecnologia. Es calcula que aquest any se n'hauran venut 100 milions a tot el món. El darrer invent ha estat la tauleta digital iPad, el 2010.

La lluita contra el càncer l'havia allunyat de la primera línia. La seva última aparició va ser al juny passat, per presentar l'iCloud, un sistema per guardar documents a la xarxa.

La capacitat visionària de Steve Jobs ha generat milions de seguidors arreu del món, que segueixen els productes d'Apple amb veritable devoció. Són aparells moderns, de disseny, fàcils d'utilitzar i que sempre van un pas endavant dels seus competidors. Aquest ha estat l'èxit de Steve Jobs al capdavant d'Apple, sobretot des de finals dels 90. La companyia l'ha reconegut en un comunicat difós a través d'internet com un "geni visionari i creatiu".

Efectivament els aparells d'Apple passen pel seu millor moment, sobretot gràcies a l'iPhone i l'iPad, que han revolucionat les possibilitats de comunicació i també el consum de productes tecnològics.

El 21 de novembre està previst que es publiqui la biografia autoritzada de Steve Jobs, de 450 pàgines.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut