L'últim veterà de combat de la Primera Guerra Mundial, el britànic Claude Choules. (Foto: Reuters)
L'últim veterà de combat de la Primera Guerra Mundial, el britànic Claude Choules. (Foto: Reuters)
Perth

Mor als 110 anys l'últim combatent de la Primera Guerra Mundial

L'últim veterà de combat de la Primera Guerra Mundial que quedava viu ha mort a Austràlia als 110 anys. Es deia Claude Choules, havia nascut al Regne Unit i es va allistar a la marina britànica amb només 14 anys. Amb 16 va entrar en combat a bord del vaixell de guerra "HMS Revenge", des d'on va ser testimoni de la rendició de la Flota d'Alta Mar, la principal flota de combat alemanya. Als anys 20, Choules es va traslladar a Austràlia, on es va casar, un matrimoni que va durar 76 anys. Allà va servir a l'exèrcit australià i va participar en la Segona Guerra Mundial.

Actualitzat
Britànic, nacionalitzat australià, Choules ha mort en una residència d'avis de la ciutat de Perth, segons ha comunicat la família.

Amb més de 80 anys va començar a escriure la seva autobiografia, que es va publicar fa dos anys sota el títol "L'últim dels últims". Amb fina ironia, Choules deia que el secret per una vida llarga era simplement seguir respirant.

Amb la seva desaparició, ja només queda una última veterana de la Primera Guerra Mundial, tot i que no va entrar mai en combat. És la britànica Florence Green, de 110 anys, que va formar part de l'exèrcit de l'aire britànic fent tasques de cambrera.
Anar al contingut