Sor Teresita, en una imatge de l'any 2011.
Sor Teresita, en una imatge de l'any 2011.
Guadalajara

Mor als 105 anys Sor Teresita, la monja amb el rècord mundial de temps en clausura

Sor Teresita, una monja de 105 anys del monestir de Buenafuente del Sistal, a Guadalajara, va ingressar al convent el 16 d'abril de 1927, amb 19 anys.

RedaccióActualitzat
Sor Teresita, una monja de 105 anys del monestir de Buenafuente del Sistal, a Guadalajara, ha mort la nit de dimarts a dimecres. Sor Teresita era la monja de clausura que més temps portava en un convent de tot el món, un total de 86 anys. L'abadessa del monestir, Sor Maria, ha assegurat que la monja "ha estat lúcida fins a l'últim moment" i ha assenyalat que a les nou religioses del convent els ha marxat "una germana, una mare i una mestra".

Sor Teresita va ingressar a Buenafuente del Sistal amb 19 anys, el 16 d'abril de 1927, justament el mateix dia que va néixer Benet XVI. L'any 2011, la religiosa va sortir del convent per ser rebuda pel Papa durant les Jornades Mundials de Joventut que es van fer a Madrid.

Sor Teresita, nascuda en un poblet d'Àlaba i de nom civil Valeria, va ser escollida priora amb només 27 anys, va exercir d'abadessa durant 21 anys, va ser mestre de novícies i administradora i fins i tot cuinera del monestir fins als 100 anys.
Anar al contingut