Ciclisme

Mor a Granada el ciclista català Xavi Tondo, de 32 anys, a conseqüència d'un accident domèstic

Tràgiques notícies per al món del ciclisme. Aquest matí ha mort, a Sierra Nevada, a Granada, el ciclista català de l'equip Movistar, Xavier Tondo. Aquest ciclista de 32 anys de Valls, que va guanyar aquesta temporada la Volta a Castella i Lleó, ha quedat atrapat entre la porta del garatge i el seu cotxe, quan es disposava a sortir a entrenar-se amb els seus companys Beñat Intxausti i Alejandro Valverde. El mànager de l'equip, Eusebio Unzué, ha confirmat la notícia.

Actualitzat
Xavier Tondo ha mort després de quedar bloquejat entre el seu cotxe la porta automàtica d'un edifici d'apartaments de la urbanització de Pradollano, a Sierra Nevada, on s'estava entrenant. Els fets han passat poc després de les deu del matí, quan el ciclista de l'equip Movistar, que es preparava per al Tour de França, intentava treure del garatge de l'edifici el seu cotxe, del qual sembla que ha baixat en comprovar que la porta estava tancada.

Una vegada fora del vehicle, aquest s'ha desplaçat per causes que encara es desconeixen -bé perquè estava en punt mort, en marxa o sense el fre de mà accionat- i el ciclista ha quedat atrapat entre el cotxe i la porta del garatge, segons les fonts que investiguen les circumstàncies exactes de l'accident.

Tondo, que en aquest moment estava acompanyat d'un altre company, segons la Guàrdia Civil, preparava el Tour de França a Sierra Nevada i havia quedat amb el ciclista Alejandro Valverde per entrenar-se. Un particular ha alertat de l'accident cap a les 10.15 hores al centre de coordinació d'emergències 112, que ha mobilitzat els efectius sanitaris, de la Guàrdia Civil, la Policia Local i Protecció Civil de Monachil.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut