imatge TVBerguedà
imatge TVBerguedà
Berga

Mor a ganivetades una dona de 56 anys a Berga i la policia deté el seu fill

La dona morta era directora del Grup Horitzó del Berguedà, una entitat de persones amb risc d'exclusió social

SocietatActualitzat

Una dona de 56 anys ha mort a ganivetades a Berga. El fet ha tingut lloc a les 22.00 al carrer Pietat d'aquesta població del Berguedà. La policia ha detingut el seu fill, com a presumpte autor dels fets.

Va ser el mateix fill que es va presentar a les dependències de la policia local per explicar que havia mort la seva mare amb una arma blanca.

La víctima era responsable de dues entitats de la comarca que treballen per treballen per integrar les persones amb malalties mentals. Dirigia el Grup Horitzó del Berguedà, una entitat de persones amb risc d'exclusió social. Quesada, molt coneguda a la comarca, també era presidenta d'Asfam Salut Mental - Associació de Familiars i Amics de Berga.

L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han decretat tres dies de dol per la mort de la dona. Les dues institucions han suspès tots els actes previstos fins el proper dimarts.

A la façana de l'Ajuntament de Berga onegen les banderes a mig pal "en senyal de dol i de respecte".

 

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'homicidi.

 


El noi, que havia estat ingressat en un centre de salut mental, havia tornat a casa i la seva mare hi era de visita. 

Les entitats que treballen amb col·lectius de salut mental recorden que un diagnòstic d'aquestes malalties no són sinònim de cometre una acció violenta, com explica Edgar Vinyals, president d'Obertament, entitat que lluita contra l'estigma de la salut mental:

"El fet de tenir un criteri de diagnostic mèdic no es relaciona amb que una persona pugui tenir comportaments violents o molt violents. I sense dubte aquest és un dels grans reptes, la lluita contra l'estigma perquè això, en definitiva, comença afectant a les persones en forma de discriminació"

Anar al contingut