Seu central de l'agència Moody's a Nova York (Foto: Reuters)
Seu central de l'agència Moody's a Nova York (Foto: Reuters)
Madrid

Moody's rebaixa la qualificació del deute espanyol un esglaó per la despesa de la reforma financera

L'agència de qualificació del risc Moody's ha rebaixat la qualificació del deute espanyol de l'Aa1 a l'Aa2 amb perspectiva negativa a causa de l'alta despesa que suposa la reestructuració del sistema financer. En una nota, Moody's explica que els costos de la reestructuració del sistema financer seran majors del que preveu el govern espanyol i provocaran un augment del dèficit. A més, assenyala que el govern espanyol té un control molt limitat sobre les comunitats autònomes i recorda que la recuperació de l'economia espanyola presenta perspectives "només moderades" de creixement a mitjà termini.

Actualitzat
La rebaixa de la qualificació del deute espanyol decidida aquest dijous per Moody's a causa del cost de la reforma del sector financer espanyol ha elevat la prima de risc del bo espanyol a deu anys fins als 229 punts bàsics, des dels 222 amb què va tancar ahir.

La rebaixa de Moody's deixa la qualificació del deute sobirà espanyol en un nivell d'Aa2 des d'Aa1, i afegeixen que hi veuen una perspectiva negativa, pel fet que considera que la reestructuració del sistema financer espanyol costarà més del previst pel govern espanyol i provocarà un augment del dèficit.

La nova qualificació, la tercera més alta que aplica Moody's, suposa una qualitat bona, mitjana-alta, del deute espanyol, amb una moderada sensibilitat en un entorn advers.

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ja ha sortit al pas de la notícia i ha dit que l'agència hauria hagut d'esperar a aquesta tarda -quan el Banc d'Espanya ha de fer pública la situació de les entitats espanyoles- per saber els costos de la reforma financera i no sembrar dubtes innecessaris.

Salgado ha afegit que les comunitats autònomes hauran d'esforçar-se encara més a contenir el dèficit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut