Seu central de l'agència Moody's a Nova York (Foto: Reuters)
Seu central de l'agència Moody's a Nova York (Foto: Reuters)
Madrid

Moody's rebaixa la nota de 30 bancs i caixes espanyoles

L'agència de qualificacions Moody's ha rebaixat la nota d'una trentena de bancs i caixes espanyoles, tret de La Caixa, el Santander i el BBBA. La rebaixa és d'un esglaó o dos. L'agència ho justifica per la pressió sobre els bancs petits, la pèrdua d'importància de les caixes i el fet que els bancs europeus rebran menys ajudes en el futur. Moody's ja va rebaixar la solvència del deute espanyol i de les comunitats autònomes, com ara Catalunya, i ara els ha tocat a les entitats financeres.

Actualitzat
L'agència de mesurament de riscos Moody's ha rebaixat la qualificació del deute sènior i els dipòsits de 30 bancs i caixes espanyols, a causa del nou i menor pes que representen dins el sistema financer espanyol, immers en una profunda reestructuració.

En un comunicat, la qualificadora explica que aquesta decisió, que no ha afectat les tres principals entitats financeres espanyoles -Santander, BBVA i La Caixa-, es produeix pocs dies després que Moody's rebaixés la qualificació del deute del Regne d'Espanya.

La combinació de majors pressions financeres sobre el deute espanyol, la debilitat d'alguns bancs, la disminució de la importància sistèmica de molts bancs petits i regionals en la consolidació del sector i les perspectives de menor suport de les entitats espanyoles a Europa són les raons que expliquen aquesta decisió.
Anar al contingut