Catalunya

Moody's millora un esglaó la nota del deute sobirà de Catalunya

L'agència de qualificació millora un esglaó la nota del deute sobirà català, que queda a Ba2, és a dir, dins la categoria de "bo porqueria", però a un grau de sortir-ne. Moody's justifica el canvi de qualificacions per l'ajuda del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que comporta més control del govern espanyol sobre les finances autonòmiques.

RedaccióActualitzat

L'agència de qualificació de risc Moody's millora una mica la nota del deute sobirà de Catalunya, juntament amb la d'algunes altres comunitats autònomes.

Després d'apujar la nota de l'estat espanyol, Moody's ha analitzat la solvència del deute d'algunes autonomies i en tots els casos n'ha millorat la valoració. En el cas de Catalunya, l'ha apujada un graó i ara queda a Ba2. És a dir, es manté dins la categoria de "bo porqueria", però a un grau de sortir-ne. A la mateixa categoria, i també amb una revisió a l'alça, hi ha Andalusia, Castella-la Manxa, Múrcia i País Valencià. Ja han sortit de la zona de perill Extremadura, Madrid, Galícia i Castella-Lleó.

Moody's justifica el canvi de qualificacions per l'ajuda del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que comporta més control del govern espanyol sobre les finances autonòmiques. L'agència de qualificació considera que "si milloren les variables macroeconòmiques i les condicions del mercat financer per al país, també milloren per a les regions".

Anar al contingut