Madrid

Moody's estudia rebaixar la qualificació del deute espanyol a causa de la seva vulnerabilitat

Nou missatge d'alerta de l'agència de qualificació Moody's. Ha avisat que ha posat en revisió el deute d'Espanya per a una possible rebaixa a causa de l'elevada necessitat de finançament del país el 2011, cosa que el fa "vulnerable". "Moody's creu que els riscos a la baixa justifiquen situar Espanya sota revisió negativa", ha assegurat la vicepresidenta i principal analista per a Espanya de l'agència, Kathrin Muehlbronner. Tot i això, Moody's ha destacat que continua considerant que Espanya té un crèdit més fort que el d'altres països de l'eurozona. La vicepresidenta del govern espanyol, Elena Salgado, ha dit que l'amenaça de l'agència no posa en dubte la solvència espanyola.

Actualitzat
L'agència de qualificació Moody's no creu que la solvència d'Espanya estigui amenaçada o que hagi de recórrer als fons europeus d'estabilitat. No obstant això, segons l'analista per a Espanya de l'agència, Kathrin Muehlbronner, les necessitats de finançament de l'Estat fan vulnerable el país davant de nous episodis de tensió a l'hora de finançar-se als mercats.

Kathrin Muehlbronner ha assenyalat que Moody's continua veient Espanya en una situació més sòlida que la d'altres països de l'euro i que, probablement, l'examen acabarà amb el manteniment de la qualificació del deute en Aa+, un graó per sota de la millor nota.

Després de saber-se les intencions de l'agència de qualificació, la prima de risc del deute espanyol s'ha anotat un punt bàsic a l'obertura de la sessió i ha arribat als 254 punts.

Salgado insisteix que Espanya és solvent

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat que la decisió de l'agència Moody's "no posa en dubte la solvència de l'economia espanyola ni del deute". La ministra confia que "abans de tres mesos" l'executiu central pugui donar "arguments positius perquè aquesta perspectiva negativa es converteixi en positiva".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut