París

Moody's confirma la triple A del deute de França

Tres dies després que Standard and Poor's tragués la màxima qualificació a França, la triple A, una altra agència de qualificació, Moody's, ha confirmat la màxima nota del deute sobirà del país que dirigeix Nicolas Sarkozy i augura una perspectiva estable. En concret, Moody's conclou en un informe: "Com ja es va indicar a l'octubre del 2011, Moody's atorga una perspectiva estable a la qualificació AAA de França."

RedaccióActualitzat
Tot i mantenir l'excel·lència, Moody's ja ha advertit que manté sota vigilància França. En aquest sentit, alerta que podria rebaixar la nota si augmenta el deute públic en relació amb el producte interior brut o si la conjuntura econòmica i financera de França es deteriora.

Un empitjorament del context econòmic a nivell europeu, segons l'agència de qualificació, també podria tenir conseqüències negatives per a la nota francesa. I és que l'agència preveu que França pugui anar al rescat d'altres socis europeus pel que fa a les seves entitats bancàries.

Moody's també explica que després que hagin entrat en vigor els dos plans del govern francès, a l'agost i al novembre, el marge de maniobra que té l'executiu per afrontar les possibles turbulències econòmiques s'ha reduït de "de manera significativa".

La qualificació de Moddy's arriba després que divendres Standard & Poor's va rebaixar la qualificació de França, que va perdre la triple A.

Anar al contingut