Ciutat de la Justícia

Montull exculpa l'extresorer de CDC Daniel Osàcar

Jordi Montull ha exculpat l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya Daniel Osàcar. L'antic gestor del Palau de la Música ha presentat un escrit al jutge del "cas Palau", Juli Solaz, on assegura que l'anotació de Daniel a la seva agenda no correspon a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, però no ha aclarit a qui es referia. En aquest document també nega que l'empresa GPO que apareix a les llibretes del Palau tingui res a veure amb GPO Ingeniería. Amb tot, no aclareix ni qui és en realitat el Daniel de l'agenda ni quina empresa hi ha darrere les sigles GPO.

Actualitzat
Fèlix Millet i Jordi Montull s'han negat a declarar davant del jutge del "cas Palau", Juli Solaz. Tots dos estaven citats per declarar sobre el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica amb comissions de Ferrovial a través del Palau de la Música Catalana. El jutge Solaz, doncs, no ha pogut sentir per boca dels màxims responsables de l'espoli del Palau la seva versió sobre aquests fets, pels quals la Fiscalia demana la imputació del fins ara responsable de Finances de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar.

Amb tot, l'advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, sí que ha presentat un escrit al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona on assegura que l'empresa GPO, que apareix a les llibretes del Palau i que l'Agència Tributària relaciona en el seu informe pericial amb la constructora Ferrovial i amb suposades factures falses, "no té res a veure amb" GPO Ingeniería", la societat a través de la qual es va realitzar el suposat pagament de comissions a Convergència Democràtica de Catalunya.

En aquest mateix escrit, l'advocat de Montull també assegura que les anotacions amb el "Daniel" que hi ha a les agendes intervingudes pels Mossos d'Esquadra a Gemma Montull no es refereixen a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, de 75 anys, que ahir va renunciar al seu càrrec. Amb tot, l'escrit no aclareix qui és en realitat el Daniel que apareixia en les anotacions sobre el suposat pagament de comissions a CDC per part de la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació de l'obra pública durant l'etapa de govern de Jordi Pujol. Tampoc explica quina és l'empresa que hi ha darrere les sigles GPO.

Montull s'ha negat a respondre a les preguntes del jutge perquè no vol que les seves paraules s'utilitzin en "batalles polítiques", segons fonts judicials.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut