Montserrat Caballé en un recital, en una imatge d'arxiu.
Montserrat Caballé en un recital, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Montserrat Caballé pacta amb Hisenda una rebaixa de la multa i la condemna per frau fiscal

La soprano hauria acceptat pagar una sanció del 50% de la quantitat defraudada l'any 2010 en lloc del 65% habitual i una pena de només uns mesos de presó

RedaccióActualitzat

La soprano Montserrat Caballé ha arribat a un pacte amb la Hisenda espanyola per rebaixar la multa pel frau fiscal comès l'any 2010. Després que fa uns mesos la soprano va pagar a Hisenda els 508.000 euros que va deixar d'ingressar el 2010, ara els seus advocats han pactat amb l'Advocacia de l'Estat una rebaixa de la multa i la condemna.

Caballé hauria acceptat pagar una sanció del 50% de la quantitat defraudada en lloc del 65% habitual i una pena de només uns mesos de privació de llibertat que li estalviaria haver d'ingressar a la presó, en tenir-se en compte diversos atenuants, com el fet d'haver retornat els diners.

La soprano va declarar el 9 de maig davant del jutge al seu domicili pels problemes de mobilitat que té. Caballé va negar les acusacions perquè, segons va dir, durant l'any 2010 va viure a Andorra. Només es desplaçava a Barcelona per anar al metge o agafar algun avió. La fiscalia, però, acusa Caballé d'haver defraudat Hisenda en no pagar l'IRPF de l'any 2010 perquè, malgrat viure a Barcelona, simulava viure a Andorra per no tributar a Espanya.

 

Anar al contingut