Montoro
El ministre Montoro al Congrés dels Diputats (EFE)
Madrid

Montoro vol inhabilitar Puigdemont 4 anys per no declarar béns a Hisenda

Diuen que per llei hauria d'haver entregat la declaració d'activitat, patrimoni i interessos tres mesos després de ser cessat

RedaccióActualitzat

Hisenda treballa per expedientar Carles Puigdemont per una "falta molt greu" per no haver presentat dins el termini fixat, després de ser cessat, la declaració d'activitat, patrimoni i interessos. Això podria comportar la inhabilitació durant 4 anys per exercir cap càrrec de responsabilitat.

Segons publica avui "El Confidencial" i ha pogut confirmar TV3, Cristóbal Montoro ha iniciat els tràmits per a aquest expedient sancionador i ha demanat al Departament de Governació la documentació corresponent.

Hisenda creu que Carles Puigdemont, un cop cessat com a president pel 155, hauria pogut incomplir la llei d'incompatibilitat dels alts càrrecs de la Generalitat. Segons aquesta norma, el termini per presentar aquesta documentació és de tres mesos un cop es deixa la feina, i serveix per comprovar que no hi ha hagut un enriquiment il·lícit.

Segons "El Confidencial", Hisenda va concedir a Puigdemont 15 dies més enllà dels tres mesos per presentar tota la documentació. El president cessat hauria rebut la notificació d'aquesta ampliació de termini al febrer a Bèlgica i no hauria presentat la informació requerida.

 

 

Quan Hisenda i Governació hagin acabat els tràmits, és el Consell de Ministres qui ha d'obrir formalment la causa.

Hisenda també analitza la situació d'altres alts càrrecs destituïts per la via del 155, com altres membres de l'executiu. Amb l'aprovació d'aquest article el 27 d'octubre, el govern espanyol ha fet 260 cessaments a la Generalitat, entre ells molts alts càrrecs que estan obligats a complir la mateixa llei que Puigdemont.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Junts
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut