Madrid

Montoro suavitza una dècima l'objectiu de dèficit per a les autonomies

Els nous objectius de dèficit s'aprovaran aquest divendres, primer en el Consell de Política Fiscal i Financera i després en el Consell de Ministres

Actualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que modifica, dos dies després de presentar-los, els objectius de dèficit per a les comunitats autònomes per al 2018 i el 2019. Montoro ha elevat una dècima l'objectiu de dèficit, situant-lo en el 0,4% per al 2018 i el 0,1% per al 2019.

D'aquesta manera, Montoro endarrereix fins al 2020 l'arribada de l'equilibri pressupostari. El ministre ha explicat que el canvi és "fruit de les negociacions polítiques" de cara a la convalidació de la pujada de l'1,3% del sostre de despesa per al 2018. A més, s'ha mostrat "convençut que la proposta serà ben acollida per les comunitats autònomes".

Aquesta dècima per a les autonomies sortirà de la Seguretat Social, que reduirà el seu objectiu de dèficit a l'1,1% del PIB l'any que ve i al 0,9% el 2019, unes xifres que Montoro veu factibles perquè considera que l'imminent acord salarial entre patronal i sindicats afavorirà augments salarials, que revertiran positivament en les cotitzacions socials.

Els nous objectius de dèficit s'aprovaran aquest divendres, primer en el Consell de Política Fiscal i Financera i després en el consell de ministres.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut