Madrid

Montoro proposa un impost sobre les begudes ensucrades com ha fet la Generalitat

La Generalitat estudia si la nova taxa col·lisiona amb la catalana perquè pot frustrar els ingressos previstos

RedaccióActualitzat

El govern espanyol proposarà un impost sobre les begudes ensucrades, com ja ha fet la Generalitat, segons han confirmat fonts del Ministeri d'Hisenda. La creació d'aquest impost a nivell estatal podria propiciar un nou conflicte de competències amb el govern català.

Hisenda té previst gravar les begudes ensucrades i retocar els impostos a l'alcohol i al tabac, segons el Ministeri d'Hisenda, per augmentar la recaptació i alhora preservar la salut pública.

Fonts del departament d'Economia de la Generalitat han dit que s'estudiarà de quina manera pensa aplicar aquesta taxa a les begudes ensucrades el govern espanyol per veure si col·lisiona amb l'impost català. I, si es confirma que un impost anul·la l'altre, han dit que no només es frustrarien els ingressos previstos sinó que s'accentuaria la dependència econòmica de Catalunya.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha reunit amb els portaveus dels grups parlamentaris al Congrés per explicar-los aquestes i altres mesures fiscals, que seran aprovades aquest divendres amb el sostre de despesa per al 2017 per enviar-ho a Brussel·les.

L'Organització Mundial de la Salut ha publicat fa poc un informe en què recomana gravar amb més taxes les begudes ensucrades per reduir els problemes d'obesitat, la diabetis de tipus A i la càries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut