El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el presidente de l'ATA, Lorenzo Amor. (Foto: EFE)
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el presidente de l'ATA, Lorenzo Amor. (Foto: EFE)
Madrid

Montoro promet als autònoms un nou pla per pagar-los totes les factures pendents

El ministre d'Hisenda ha dit que el nou pla deixarà a zero el comptador i farà que es comenci a pagar a 30 dies. La Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms denuncia que la morositat pública destrueix ocupació i ha demanat, a part del pagament del les factures, una rebaixa d'impostos per a les Pimes.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, s'ha compromès davant els autonòms que el mes de setembre hi haurà un nou Pla de Proveïdors, que deixarà a zero el comptador dels deutes de les administracions i que farà que es comenci a pagar a 30 dies. Aquesta ha estat la resposta de Montoro a la petició que li ha fet la Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) en una reunió que han tingut aquest dilluns.

El president de l'ATA
, Lorenzo Amor, ha explicat que no s'ha parlat de "cap quantitat". Tot i això, si els 28.000 milions aportats en la primera versió de pla no van aconseguir posar "el comptador a zero", caldrà "posar els recursos que s'hagin de posar".
Amor ha reclamat també a Montoro una via per poder reclamar aquelles factures que ajuntaments i comunitats autònomes no reconeixen en els seus registres. I és que, segons ha explicat, la morositat és un "llast" per a l'activitat de milers d'autònoms i "pimes", que podrien seguir l'estela dels 150.000 que han hagut de tancar per aquest motiu durant la crisi. "Cal posar límit a la morositat perquè és un dels principals focus de destrucció d'ocupació". Dels milions d'aturats que suporta Espanya actualment, 800.000 persones han estat víctimes de la morositat pública.

La Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms ha demanat també al govern espanyol una baixada d'impostos per a les petites i mitjanes empreses.
Anar al contingut