Mas-Colell i Montoro se saluden al Consell de Política Fiscal. (Foto: EFE)
Mas-Colell i Montoro se saluden al Consell de Política Fiscal. (Foto: EFE)
Madrid

Montoro nega que estudiï fixar un dèficit d'entre l'1,8% i el 2% per a Catalunya

El ministre d'Hisenda ha assegurat que "no tenen fonament" les informacions publicades que apunten que estaria negociant un dèficit de fins al 2% per a Catalunya, les Balears, Múrcia i el País Valencià. Montoro admet diàleg amb les comunitats, però diu que "no hi pot haver xifres a aquestes altures".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha desmentit, assegurant que "no tenen fonament", les informacions publicades que apunten que estaria negociant que Catalunya tingui un objectiu de dèficit d'entre l'1,8% i el 2% per aquest any.

Montoro ha admès que hi ha diàleg amb les comunitats i amb la Comissió Europea, però ha explicat que "a aquestes altures no hi pot haver xifres".

Diversos diaris publicaven aquest dijous una informació segons la qual Hisenda estudiava flexibilitzar el sostre de dèficit al voltant del 2% per a les comunitats de l'arc mediterrani", la qual cosa incloïa Catalunya, el País Valencià, Múrcia i les Balears.

Preguntat per aquesta qüestió als passadissos del Congrés, el ministre ha dit que la informació no tenia fonament ja que, sobre la flexibilització del dèficit, "encara estem lluny de conèixer i d'anticipar cap xifra i cap criteri". "Per tant, haig de desmentir el que s'ha publicat", ha conclòs.

Dilluns està previst que es reuneixi per primer cop el grup tècnic de treball que es va crear dins del Consell de Política Fiscal i Financera per abordar, aleshores sí, la distribució autonòmica del dèficit.
Anar al contingut