Madrid

Montoro insta els directius d'empreses públiques a viatjar en classe turista i en transport públic

El BOE publica aquest divendres un seguit de recomanacions per reduir les despeses de representació, però sense que afectin els alts càrrecs del govern

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha recomanat als alts directius d'empreses públiques que s'estrenyin el cinturó i redueixin despeses. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dijous un seguit d'indicacions per als alts executius amb contractes mercantils o d'alta direcció de les empreses estatals.

Se'ls insta a utilitzar el transport públic i a viatjar en classe turista. També a evitar antelacions o prolongacions injustificades de les estades al lloc de destí. En el cas dels hotels, és preferible utilitzar els que tenen un contracte amb l'Administració General de l'Estat o els Ministeris. Se'ls proposa la utilització de videoconferències com a alternativa a les reunions, i a restringir el nombre de persones que s'hagin de desplaçar.

La normativa entrarà en vigor divendres i les empreses públiques tindran 2 mesos per adaptar-se a la nova regulació, que serà obligatòria a partir del mes d'octubre.

El PSOE critica la mesura per tardana i electoralista

El PSOE considera una "broma de mal gust" la proposta de Montoro. El seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, ha denunciat que el Ministeri ha esperat fins al final de la legislatura per aprovar una mesura que és "cosmètica" ja que no és d'obligat compliment. A més, "no afecta els  alts càrrecs del govern".

Hernando ha descrit de "vergonyós" que l'executiu proposi ara unes recomanacions que es deriven de la reforma laboral de 2012, quan ja es va aprovar una retallada de les indemnitzacions per als directius públics que cessessin del càrrec.

El debat sobre la classe turista, també a l'Eurocambra

El debat sobre si els polítics han de viatjar en classe turista va ser ben viu el 2011 al Parlament Europeu. Només es van pronunciar a favor de la classe turista els eurodiputats de Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Iniciativa. En canvi, els diputats del PP i del PSOE, tot i alguna comptada excepció, van votar a favor de mantenir els viatges en primera classe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut