El ministre Montoro, aquest dimarts, atenent els mitjans
El ministre Montoro, aquest dimarts, atenent els mitjans
Madrid

Montoro inclourà en els pressupostos una deducció a l'IRPF per als jubilats

Tècnics d'Hisenda calculen, però, que més del 60% dels jubilats no paguen l'impost sobre la renda

RedaccióActualitzat

Després de les mobilitzacions dels pensionistes arreu de l'Estat, Cristóbal Montoro anuncia que el seu ministeri està treballant en una nova deducció en l'impost sobre la renda per als jubilats. La deducció s'inclouria en el projecte de pressupostos de l'Estat per aquest any, que el govern espanyol espera presentar just abans de Setmana Santa.

"En la pròpia edat del contribuent ja hi ha uns costos inherents de discapacitat més grans, i aquesta és la idea que portarem pròximament a aquesta llei d'impost sobre la renda de les persones físiques. És una deducció de la quota per edat"

El ministre d'Hisenda no ha especificat, però, a partir de quina edat s'aplicaria aquest descompte en l'impost sobre la renda.

En tot cas, tècnics del Ministeri d'Hisenda calculen que un 63% dels jubilats de l'Estat no paguen l'IRPF, ja que cobren pensions inferiors a 12.000 euros anuals. En un comunicat, el Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) assegura que l'abast de la "deducció per edat" anunciada aquest dimarts per Montoro tindrà una incidència limitada i només beneficiaria a un terç dels pensionistes amb més ingressos.

Aquests tècnics creuen que els menys beneficiats serien els pensionistes d'Extremadura, Castella-la Manxa i les Canàries, mentre que hi sortirien guanyant els de Madrid, Barcelona i Saragossa.

Notícia relacionada: Marea de pensionistes a Barcelona per denunciar la pèrdua del poder adquisitiu

Anar al contingut