Els informes d'Hisenda que publica "La Vanguardia"
Els informes d'Hisenda que publica "La Vanguardia"

Montoro ha enviat al Suprem cinc informes que no detecten malversació per l'1-O

RedaccióActualitzat

Nou episodi en el pols entre el magistrat del Suprem Pablo Llarena i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la possible malversació de fons públics de la Generalitat l'1 d'octubre. N'hi va haver o no? El ministre ho nega, el jutge ho investiga i imputa Puigdemont i diversos consellers.

Aquest diumenge s'ha filtrat el contingut de cinc informes que no detectarien cap malversació. Segons publica el diari "La Vanguardia", són documents que Hisenda ha enviat a Llarena des del mes de gener fins ara.

 

 

Els arxius mostren els múltiples requeriments del ministeri a la Generalitat, una vintena, sobre despeses que considera sospitoses i les posteriors respostes de l'administració catalana.

 

Notícia relacionada: Un observador de l'1-O desmenteix l'acusació de malversació a la Generalitat

 

Una d'aquestes cartes, una ordre ministerial del 29 de gener firmada pel mateix Montoro com a titular de Vicepresidència i Economia en substitució de Junqueras, cessat i empresonat, exigeix identificar amb noms, cognoms i DNIs els funcionaris i autoritats de les conselleries responsables de la informació que demana. I avisa que, si no ho fan en 48 hores, incorreran en una infracció molt greu.

 

 

Dos dies després, en el termini fixat, doncs, resposta de la Intervenció de la Generalitat, l'òrgan de control intern de la comptabilitat. El document conclou que no els consta cap pagament vinculat a la celebració del referèndum. I hi afegeix, com li reclamava Montoro, les dades de 19 funcionaris responsables de tramitar els expedients sobre els quals el ministeri demanava informació.

 

Notícia relacionada: La Guàrdia Civil no hauria enviat a Llarena les dades d'Hisenda sobre l'1-O

 

La vintena de requeriments els va enviar Hisenda a la Generalitat des del juliol passat fins aquest mes d'abril, mitja dotzena dels quals seguint peticions del jutjat número 13 de Barcelona, cap del jutge Llarena.

En tot cas, i a banda d'aquests cinc informes, Llarena encara està pendent de rebre de Montoro la informació que li va requerir per acreditar que no es va gastar diner públic l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
MalversacióReferèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut