Cristóbal Montoro, durant la inauguració de la vintena reunió interparlamentària del Partit Popular.
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. (Foto: EFE)
Madrid

Montoro demana perdó a la indústria del cinema i anuncia "les millors bonificacions fiscals de la història"

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha demanat perdó a la indústria del cinema per insinuar que els problemes del cinema tenien a veure amb la qualitat de les pel·lícules. També ha anunciat "les millors bonificacions fiscals de la història" per a aquest sector que començaran a aplicar-se, com a molt tard, a partir de l'any vinent.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha demanat perdó a la indústria del cinema per dir el mes passat que els problemes del cinema tenien a veure amb la qualitat de les pel·lícules. En aquest sentit ha anunciat "les millors bonificacions fiscals de la història" per a aquest sector a partir de l'any vinent, com a molt tard.

En declaracions a la Cadena Ser recollides per Europa Press, Montoro ha justificat les seves paraules perquè les va dir en "una entrevista llarga" i potser es va explicar "també amb defecte", ja que es confessa "devot" del cinema. "Demano perdó per si vaig desqualificar" la qualitat de les pel·lícules, ha dit, tot i que en aquell moment, segons ha recordat, no va fer servir "aquest qualificatiu". "Jo no vaig voler desqualificar-la" sinó que "em referia a que com més qualitat, millor".

Montoro també ha rebutjat que les últimes mesures aplicades pel govern a la indústria del cinema siguin una "venjança" pel suport de gran part d'aquest sector al moviment social del "No a la guerra" de l'any 2003, tal com va apuntar el director de cinema Pedro Almodóvar.

Per contra, el que ha de tenir clar la indústria del cinema, ha subratllat el ministre d'Hisenda, és que "rebrà els suports públics als quals té dret". En aquest sentit, ha anunciat que ell mateix està treballant per definir-los. "Ho faré jo", ha assegurat, "em donaré aquest plaer perquè hi crec, en aquesta indústria", ha asseverat.

Assegura que no pot abaixar l'IVA cultural

No obstant la bona notícia, Montoro ha descartat una possible baixada de l'IVA cultural. "No puc", ha lamentat. I ho ha justificat explicant que "dir que una entrada que ha passat de sis a vuit euros és el que està causant que la gent no vagi al cinema és una exageració".

En qualsevol cas, el ministre ha demanat "moderació" en les opinions polítiques dels representants del sector, si bé ha recordat que Espanya "és un país lliure" i que, per tant, respecta que "hi hagi gent en el món del cinema que faci política". "Vostè comprendrà que no coincideixo amb els seus criteris polítics, però no ho considero una deslleialtat. L'únic que considero és que realment a mi m'agradaria que aquesta crítica política també es fes quan governa el PSOE, per allò de l'equitat. Uns iguals que altres, però bé, això de passada", ha apuntat.

Anar al contingut