Madrid

Montoro avisa ERC que no és hora de "construir països artificials"

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, han protagonitzat un duel intens en el debat dels Pressupostos Generals de l'Estat. Montoro ha carregat contra els discursos "petits i aïllacionistes" que advoquen per "construir països artificials" i ha advertit els republicans que parlin d'ètica quan van "deixar factures al calaix" amb el govern tripartit. Bosch li ha contestat que el pressupost "discrimina, empobreix i humilia" Catalunya i es fa "des de la il·legalitat" perquè no respecte el que diu l'Estatut. Malgrat tot, ha apuntat que "dels seus abusos naixeran somnis i esperances".

RedaccióActualitzat
Cristóbal Montoro ha afirmat en el debat dels pressupostos que ara no és hora "d'escoltar discursos petits i aïllacionistes" i que "van a contracorrent de les idees polítiques que marquen el món". "No veuen el món del G-20?", s'ha interrogat.

El ministre s'ha preguntat "com es pot dir a Europa que Espanya és una petita illa amb brots nacionalistes que diuen que si ells tinguessin els recursos tributaris tot estaria resolt". "El problema és al revés, estem fent una integració política des d'una integració econòmica", ha conclòs.

A més, ha advertit que el govern del qual forma part "no està per construir països artificials, sinó per la construcció europea. Estem superant els conceptes nacionals de l'Edat Mitjana i dels estats moderns dels segles XVIII i XIX".

Alfred
Bosch ha denunciat "l'espoli social i financer" de Catalunya. Ha qualificat els comptes de Montoro de "pressupostos del xèrif de Nottingham, que atraca els necessitats per afavorir els privilegiats". "Aquests números s'eleven a la categoria d'abús, són un robatori", ha afirmat. I ha afegit que és un pressupost que "discrimina, empobreix i humilia els contribuents de Catalunya. Qualsevol que defensi Catalunya no pot votar aquest pressupost".

El diputat republicà ha remarcat que els comptes "es fan des de la il·legalitat perquè ignoren partides consignades a l'Estatut, que és llei orgànica, i rebutgen transferències com les beques, uns 200 milions d'euros, que el Constitucional ja va sentenciar que s'havien de traspassar immediatament".

Bosch ha acabat la intervenció convençut que "dels seus abusos naixeran somnis i esperances, naixeran valents i sorgiran gegants" i, en català, ha avisat: "Nosaltres no ens rendirem, no ens rendim i no ens rendirem mai".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut