Madrid

Montoro admet que està "molt dolgut i enfadat" amb Rato

El ministre afirma que no es pot comparar el "cas Rato" amb el de Pujol perquè va ser l'expresident català qui va anunciar que s'havia acollit a l'amnistia

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, als passadissos del Congrés i fora de càmera i de micròfons, ha expressat als periodistes el seu disgust pel "cas Rato". Cristóbal Montoro ha dit, concretament, que se sent "molt dolgut i enfadat amb gent --referint-se a l'exvicepresident econòmic amb els governs d'Aznar-- que ho ha estat tot en política i que ara tenen aquestes actituds". També ha admès que no ha parlat ni "pensa fer-ho" amb l'exvicepresident espanyol i que creu que en el llistat d'amnistiats no apareixerà cap cas tan rellevant com el de Rato.

En qualsevol cas, el titular d'Hisenda considera que l'anomenat "cas Rato" no és comparable amb el cas de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol perquè va ser l'expresident qui va anunciar que s'havia acollit a l'amnistia.

Dins l'hemicicle, on s'ha celebrat la sessió de control al govern, el diputat d'Esquerra Plural Alberto Garzón ha demanat al ministre que publiqui la llista de les 715  persones acusades de blanqueig de capital. Montoro ha evitat respondre aquesta qüestió, i s'ha defensat dient que cap govern anterior ha fet aflorar tant diner "opac" a l'estranger.

El ministre d'Hisenda ha tornat a defensar el procés de regularització fiscal extraordinària portat a terme el 2012 i ha demanat "coherència" perquè resulta "contradictori i paradoxal" que es defineixi com una amnistia fiscal quan, segons ha remarcat, s'investiga els beneficiaris, entre els quals hi ha Rato. "Aquí no es perdona a ningú", ha assegurat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut