Barcelona

Montilla reclama al govern central que publiqui les balances fiscals

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat al govern espanyol que publiqui les balances fiscals per garantir la transparència entre les administracions. Les acusacions de l'oposició sobre la falta de cohesió del govern han tornat a centrar la sessió de control al governt. Artur Mas creu que el govern és incapaç de generar confiança econòmica perquè no es posa d'acord en qüestions d'infraestructures, mentre que el president de la Generalitat defensa la unitat del seu executiu.

Actualitzat

José Montilla ha reclamat al govern espanyol que faci públiques les balances fiscals, "en compliment del principi de transparència que regeix les relacions fiscals i financeres entre les administracions públiques". El president de la Generalitat ha assegurat que el 2008 "serà l'any del nou finançament per a Catalunya". "Aquest és el compromís d'un govern que està complint punt per punt els terminis i les previsions estatutàries en aquesta matèria, i ho continuarem complint", ha afegit.

Durant al sessió de control al Parlament de Catalunya, Montilla ha explicat que s'ha d'acordar "l'abast i les condicions de la cessió de tributs de titularitat estatal i, especialment, els percentatges de participació en el rendiment dels tributs estatals", amb l'objectiu "d'aconseguir l'equiparació progressiva entre els ingressos de la Generalitat i els que proporciona el sistema de concert i reduir de manera efectiva el dèficit fiscal de Catalunya".

Cohesió del govern

La vigília d'una sessió en què els socis de govern tornaran a votar per separat al Parlament, Artur Mas ha reiterat les acusacions de manca d'unitat entre els partits de govern. El líder de CiU ha posat com a exemple les discrepàncies sobre el quart cinturó o la política de l'aigua per evidenciar les diferències dins del govern. Segons Mas, aquestes disputen alimenten la inseguretat a l'economia que es tradueix, per exemple, en l'augment de les xifres de l'atur. El president de la Generalitat ha negat que hi hagi manca de cohesió i ha retret a Mas les disputes amb el seu soci d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida.

Anar al contingut