Sant Sebastià

Montilla preveu conseqüències greus si l'Estatut no tira endavant

El president de la Generalitat, José Montilla, continua preocupat per si l'Estatut no supera el recurs d'inconstitucionalitat. En un acte dels socialistes bascos ha reclamat una lectura àmplia de la Constitució i ha defensat la legitimitat democràtica de les aspiracions de Catalunya. Montilla preveu conseqüències greus per a tothom si el text no tira endavant i recorda que les institucions catalanes sempre han respectat el marc constitucional.

Actualitzat
El president català ha explicat que ningú no trencarà allò que es va unir el 1978 i ha demanat que es faci una lectura fidel de la lletra i l’esperit del text constitucional. En aquest sentit, Montilla ha exigit que ningú no pretengui “fer fora de la Constitució" aquells que la van aprovar i s’hi senten a gust.

El líder del PSC també ha fet referència al judici de l’11-M. En la línia del seu partit ha exigit dimissions més enllà de les rectificacions i disculpes. El president català considera que el PP hauria de reflexionar per higiene democràtica i portar un nou aire a la seva política.

Finalment, Montilla ha apuntat que l’única assignatura pendent que li queda a l’estat espanyol és l’eradicació del terrorisme.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut