Madrid

Montilla lliura a Esther Koplowitz el Premi Blanquerna per contribuir a promocionar Catalunya

El president Montilla ha distingit l'empresària Esther Koplowitz amb el Premi Blanquerna, guardó que reconeix la seva contribució al desenvolupament, la promoció, el coneixement i la projecció de Catalunya. Montilla ha subratllat l'activitat de patrocini de l'empresària, que ha mantingut la seu de Fomento de Construcciones y Contratas a Barcelona.

Actualitzat
L'empresària Esther Koplowitz ha rebut de mans del president de la Generalitat, José Montilla, el XV Premi Blanquerna, en un acte al Teatre Reial de Madrid. La Generalitat va fer pública fa aproximadament un mes la decisió de guardonar l'empresària en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament, promoció, coneixement i projecció de Catalunya, i per ser "una de les dones espanyoles amb més prestigi nacional i internacional" per la seva capacitat de gestió i visió.

Durant el seu discurs, Montilla ha agraït a l'empresària que hagi mantingut el domicili social de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a Barcelona perquè "en un temps difícil com el que estem vivim", cal poder comptar "amb la fortalesa d'empreses sòlides, grans i petites". El president de la Generalitat també ha agraït la implicació personal d'Esther Koplowitz en el projecte del Centre d'Investigació Biomèdica que porta el seu nom a Barcelona.

El jurat va valorar la gestió i la rellevància de FCC a Espanya en general i a Catalunya en particular, des dels seus inicis, el 1900, a Barcelona, on es va crear Foment d'Obres i Construccions (Focsa). Des d'aleshores, l'empresa ha estat decisiva en les obres públiques i el desenvolupament urbà català. Esther Koplowitz és la principal accionista de l'empresa, a més de vicepresidenta i membre del consell d'administració. FCC té presència en una cinquantena de països i està molt diversificada.

Amb aquest guardó també es reconeix l'acció social de la fundació de l'empresària, que dóna suport a sectors desfavorits, a la investigació mèdica i la lluita contra les malalties. A Catalunya, la fundació ha construït residències per a persones grans i pobres, i finançarà i construirà el Centre d'Investigació Biomèdica Esther Koplowitz, que es donarà a la Fundació Clínic de Barcelona.
Anar al contingut