Barcelona

Montilla lamenta que no hi hagi el clima polític i de consens necessari a Madrid per sortir de la crisi

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat l'entesa de les forces polítiques i dels agents socials de Madrid per sortir de la crisi tan aviat com sigui possible. En la inauguració d'unes jornades del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, Montilla ha lamentat, en aquest sentit, que a Espanya no hi hagi el clima polític i de consens necessari per arribar a grans acords en terreny econòmic.

Actualitzat
Després de reiterar la necessitat d'afrontar reformes econòmiques a nivell espanyol, Montilla ha lamentat: "En aquest moment ni el clima social ni el polític permeten arribar a acords que garanteixin que es puguin portar a bon terme aquest tipus de reformes." Pel president, dos bons exemples que el clima necessari de consens s'ha perdut a Espanya són la recent ruptura del diàleg social o "el clima parlamentari".

Montilla ha fet aquestes declaracions en la inauguració d'unes jornades del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i només dos dies després que el conseller Antoni Castells advoqués per un gran pacte a l'estat per reformar l'economia que inclogués modificar el mercat de treball, un pacte de rendes i un acord per incrementar els impostos vinculat al nivell de serveis socials es donen. En la mateixa línia, el president ha coincidit amb el seu titular d'Economia en afirmar: "Revertir la tendència del creixement de l'atur ha de ser la prioritat dels dirigents del país, i la lluita contra les conseqüències de la crisi és la prioritat bàsica de la Generalitat en aquest moment."

Així doncs, el cap de l'executiu català ha manifestat que la Generalitat "ha actuat al màxim de les nostres possibilitats" en l'últim any i mig i ha recordat que s'han mobilitzat més de 9.200 milions en mesures directes i indirectes contra la crisi, que suposa el 3,2% del PIB català.

D'altra banda, Montilla ha anunciat que el govern preveu tancar en poques setmanes el Pacte Nacional d'Infraestructures.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut