Brussel·les

Montilla insta Zapatero a lluitar per la presència del català a Europa durant la presidència de torn

El president de la Generalitat, José Montilla, creu que la presidència espanyola de la Unió Europea el 2010 hauria de servir per donar un impuls a la llengua catalana a Europa. Montilla ha instat José Luis Rodríguez Zapatero a aprofitar-ho per defensar l'oficialitat del català a les institucions europees.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que la presidència de torn de la Unió Europea que exercirà l'estat espanyol durant el primer semestre del 2010 "és una immillorable oportunitat" per impulsar l'ús de la llengua pròpia de Catalunya al Parlament Europeu. En aquest sentit, Montilla ha demanat al govern de l'Estat que treballi per fer-ho possible.

"Hem proposat al govern d'Espanya revisar i millorar els acords actuals entre l'Estat i les institucions de la UE per l'ús de les llengües oficials. En el cas de l'eurocambra, volem concloure un acord per l'ús d'aquestes llengües també als plens", ha assegurat el cap de l'executiu català. José Montilla també ha demanat més participació de Catalunya a les institucions europees: "El 2010 també hauria de ser un bon moment per impulsar els mecanismes de participació de les comunitats autònomes en els afers europeus."

CiU ho posa en dubte

El diputat de CiU i responsable dels temes de llengua del partit, Carles Puigdemont, ha posat en dubte que el govern espanyol treballi per la presència del català a Europa. Puigdemont ha considerat que Montilla no està interessat a posar sobre la taula aquest debat i que "en la tria entre la responsabilitat de primer secretari del PSC o president de la Generalitat", Montilla respon als interessos del partit.
Anar al contingut