Barcelona

Montilla insta Puigdemont a convocar eleccions per aturar el 155

L'expresident de la Generalitat i actual senador del PSC assegura al Parlament que el president hauria d'anar a eleccions "per patriotisme"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat José Montilla creu que Carles Puigdemont hauria de convocar eleccions per aturar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En una intervenció al Parlament, que aquest dimarts a la tarda escolta el vuit senadors catalans de designació autonòmica, Montilla no ha aclarit si votarà a favor del 155. Sí que ha remarcat que Puigdemont hauria d'avançar els comicis "per patriotisme" i ha afegit que farà costat a la Generalitat si va per aquesta via.

 

"Hem d'evitar la declaració unilateral d'independència i podem evitar el 155. Jo no vull ni una cosa ni l'altra. Encara és possible que el president Puigdemont prengui decisions per al restabliment democràtic, per evitar la trencadissa, per pensar menys en l'èpica i més en les solucions possibles als problemes presents. A ell li correspon fer-ho. Ho hauria de fer per patriotisme, per defensar l'autogovern i donar la veu als ciutadans de Catalunya perquè s'expressin en un procés electoral net, transparent, legal i amb totes les garanties. Si el camí escollit és aquest, segur que ens trobarem."

 

Montilla ha comparegut a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, des d'on ha criticat "l'immobilisme" del govern espanyol i que l'executiu català ha tingut una actitud pactista "només en aparença" mentre ha optat per "forçar la legalitat".

La compareixença, a instàncies de Junts pel Sí, es preveu maratoniana i es podria acabar de matinada.

A més de Montilla, els compareixents són el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol; Josep Lluís Cleries i Elisabeth Abad, tots dos del PDeCAT; Francesc Xavier Alegre, de Ciutadans; Mirella Cortès i Bernat Picornell, d'Esquerra; i Sara Vilà, de Catalunya Sí que es Pot.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut