Barcelona

Montilla insta els partits a treballar "junts" contra l'abstenció i Mas reclama que el president en lideri el procés

El president de la Generalitat, José Montilla, ha instat tots els partits a "treballar junts" per millorar els índexs de participació electoral, però creu que hi ha abstenció perquè a la gent "ja els estan bé" els que governen. El cap de l'oposició, Artur Mas, ha afirmat que el govern és el principal responsable de la situació, però "no l'únic", i ha reclamat al president de la Generalitat que lideri aquest procés "amb energia i convicció, i arriscant" si és necessari. L'alta abstenció en les últimes eleccions ha centrat bona part de la sessió de control al Parlament.

Actualitzat

En la sessió de control del Parlament, el president de la Generalitat ha afirmat que les causes de l'abstenció en l'última convocatòria són diverses, però una és que els que governen "ja els estan bé". "Quan hi ha un alt grau de satisfacció i no hi ha perspectives de canvi, hi ha gent que deixa d'anar a votar", ha afegit. Per Montilla, s'hauria de treballar en dues direccions. Una seria una reflexió conjunta sobre les fórmules per evitar l'abstenció i l'altra, la feina de cada formació per motivar el seu electorat.

El cap de l'oposició, Artur Mas, ha criticat que Montilla tregui importància a l'abstenció i n'ha responsabilitzat principalment el govern, replicant amb un símil futbolístic: "quan l'equip va bé, la gent va al camp, i si l'equip deixa d'anar bé, la gent deixa d'anar al camp".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut