Barcelona

Zapatero assegura que aposta pel Prat i que tindrà en compte l'opinió de la Generalitat, però no diu res dels vols intercontinentals

En plena polèmica pel paper i la gestió que ha de tenir l'aeroport del Prat i per la situació de les rodalies de Renfe, José Luis Rodríguez Zapatero visita Barcelona i es reuneix amb José Montilla. El president espanyol i el de la Generalitat han visitat les obres d'ampliació de l'aeroport i, allà, Montilla ha instat el cap de l'executiu espanyol que la nova terminal del Prat esdevingui un centre d'operacions transoceànic. Zapatero ha assegurat que s'aposta perquè sigui un centre de connexió internacional de referència europea.

Actualitzat

El president del govern espanyol ha aprofitat la trobada amb el president de la Generalitat per fer una aposta inequívoca per convertir el Prat en un aeroport de referència a Europa, amb connexions internacionals. Aquest és el compromís segellat per José Luis Rodríguez Zapatero durant la seva visita a la nova terminal sud de l'aeroport.

En resposta a una petició del president de José Montilla, Zapatero ha assegurat que el Prat tindrà vols transoceànics, de manera que pugui convertir-se en una infraestructura vital no només per a Catalunya, sinó també per a Espanya. Zapatero també ha assegurat que la Generalitat i la resta d'institucions participaran en l'adjudicació de la nova terminal a un dels grups aeronàutics candidats. De tota manera, no ha volgut concretar com ni quan el govern català podrà entrar en la cogestió de l'aeroport.

I l'altra qüestió que ha centrat la trobada entre José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla és la difícil situació que travessa la xarxa de rodalies de Renfe. Justament aquest dimecres, Zapatero va voler reconèixer al Congrés el mal funcionament de Renfe a Catalunya. El president del govern espanyol prometia arreglar-ho, deia, a mig termini.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut