Barcelona

Montilla i Mas pensen que l'anunci d'ETA pot fer avançar les generals i perjudicar el desplegament de l'Estatut

L'anunci d'ETA de reprendre l'activitat armada pot influir negativament, de retruc, en el desplegament de l'Estatut, segons han constatat José Montilla i Artur Mas, que s'han reunit al Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat i el cap de l'oposició han especulat sobre un possible avançament de les eleccions generals a causa de l'anunci. Així ho ha explicat després de la trobada Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha comparegut davant els mitjans per informar del resultat de la reunió. El conseller de la Vicepresidència ha negat, però, que Montilla o Mas tinguin cap constància d'un avenç de les generals i ha assegurat que s'han limitat a fer un intercanvi d'impressions.

Actualitzat
Segons ha explicat Carod-Rovira, José Montilla i Artur Mas han coincidit a dir que la represa oficial de la lluita armada pot tenir "conseqüències en el ritme de desplegament de l'Estatut". Tant Montilla com Mas han mostrat la "preocupació" per aquest fet, perquè "el marge de maniobra" seria "menor".

El conseller de la Vicepresidència ha destacat que els dos dirigents han fet "especulacions" perquè "no és igual que les eleccions es facin al març, que no pas sabent què pot passar els pròxims mesos". Carod-Rovira ha explicat que el 9 d'agost farà un any que va entrar en vigor el text estatutari i que "lògicament, el desplegament no és igual si les eleccions són en la data prevista o si són uns quants mesos abans", perquè hi ha menys temps per reunir-se els respectius governs i concretar el desplegament de l'Estatut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut