Barcelona

Montilla expressa el seu suport a l'empresariat català en la demanda de descentralitzar la gestió de l'aeroport del Prat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha expressat el seu suport a l'empresariat català en la seva demanda de descentralitzar la gestió de l'aeroport del Prat. Montilla ho ha fet durant una reunió al Palau de la Generalitat amb representants empresarials. "El president ens ha felicitat per l'impuls i la força que està demostrant la societat civil per desenvolupar infraestructures clau per a Catalunya i nosaltres hem agraït al president la seva col·laboració i el seu suport a l'acte de dijous passat de l'IESE", segons ha explicat el portaveu dels empresaris, Miquel Valls, després de la reunió.

Actualitzat

Valls ha afirmat que a la reunió d'aquesta tarda ha quedat clar que "entenem que la Generalitat farà tot el possible perquè la participació de l'administració catalana a l'aeroport sigui important i decisiva en el futur", així com que "la Generalitat actuarà de manera consensuada amb l'administració central en l'assignació d'espai a la terminal sud de l'aeroport".

Valls ha explicat que després de l'acte de dijous passat a l'escola de negocis IESE, on gairebé un miler d'empresaris van reclamar una gestió més àgil i descentralitzada per a l'aeroport de Barcelona com a mitjà per aconseguir més vols intercontinentals, "a dia d'avui ja són 172 entitats les que han subscrit l'acte".

El president de l'entitat cameral ha definit la postura de l'empresariat català com a "col·laboració sí, però independència total del poder polític, i donem suport als esforços del president per negociar la participació decisiva de la Generalitat en l'assignació dels espais a la terminal sud i també en la negociació per gestionar AENA". Segons l'opinió de Valls, "Montilla entén que aquest acte reforça la seva posició davant Madrid" i ha assegurat que la intenció d'aquest col·lectiu empresarial és seguir col·laborant amb les administracions.

A la reunió amb Montilla hi han assistit els presidents de Foment del Treball, Juan Rosell; de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i del RACC, Sebastià Salvadó, en representació del Grup de Treball d'Infraestructures (GTI-4), que des de fa 15 anys analitza aquests temes i on també participen el Cercle d'Economia i Foment del Treball.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut