Madrid

Montilla elogia la figura de Maragall, però manté la incògnita sobre qui serà el proper candidat del PSC

La primera valoració del Partit dels Socialistes a l'anunci de Pasqual Maragall de no tornar-se a presentar a les eleccions catalanes ha vingut de la mà del primer secretari del PSC, José Montilla. És el nom que pren força com a successor de Maragall al cap de cartell per a la contesa de la tardor, però tot i això, Montilla no ha donat cap pista en aquest sentit. L'actual ministre d'Indústria s'ha limitat a elogiar la figura de Maragall i la feina feta posant el partit com a "primera força política catalana, aconseguint la presidència de la Generalitat i reformant l'Estatut del 79".

Actualitzat
Des de Madrid, on hi havia sessió de control al govern al Congrés dels Diputats, el ministre d'Indústria i primer secretari del PSC, José Montilla, ha estat la primera veu dels socialistes catalans que ha valorat la decisió de Maragall de renunciar a encapçalar la candidatura en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya previstes per la tardor.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Montilla ha llegit un comunicat en castellà i en català en què ha expressat respecte per la figura de Pasqual Maragall i la seva decisió, a l'hora que n'ha remarcat el "paper cabdal" tant per a Catalunya com en el si del seu partit. Montilla ha reafirmat els arguments del president català per abandonar la primera línia política i ha al·legat que Maragall ha complert amb "el triple objectiu" que s'havia marcat: "situar el PSC com a primera força política de Catalunya, aconseguir ser president de la Generalitat i reformar l'Estatut per superar les limitacions del 79".

Montilla no ha pogut esquivar les preguntes dels periodistes aplegats als passadissos del Congrés en relació amb la incògnita sobre la successió de Maragall. El nom que guanya totes les travesses és justament el seu, però José Montilla, fent honor a la cautela en les seves declaracions, ha tirat pilotes fora amb un breu: "ja tindrem ocasió de parlar-ne".

D'aquesta manera es manté l'interrogant sobre qui serà el cap de cartell dels socialistes catalans en les eleccions de la tardor. Una incògnita, però, que no preocupa el principal partit de l'oposició a Catalunya. Convergència i Unió ha manifestat que "tan bon candidat és un (Maragall) com l'altre (Montilla)". Qui sí que està preocupat pel futur de Montilla és el PP. El seu president, Mariano Rajoy, ha demanat al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que nomeni alguna persona que es dediqui plenament a les seves competències quan hagi de substituir l'únic ministre català que té al seu govern, en aquest cas, el titular d'Indústria, José Montilla.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut