Barcelona

Montilla dóna suport a la candidatura Barcelona 2022 i no veu cap problema a competir amb Jaca

El president de la Generalitat, José Montilla, celebra que Barcelona es presenti candidata pels Jocs Olímpics d'hivern del 2022 i diu que aquesta decisió "en absolut" perjudicarà les relacions amb Aragó. "La competència és bona, fins i tot en això", ha assegurat. També des del govern català, el conseller Joaquim Nadal prèviament ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio" els beneficis que tindria per al sector de la neu que aquests jocs es fessin a Catalunya. Nadal ha destacat que tot el que suposi projectar a escala internacional les pistes d'esquí de Catalunya estarà bé.

Actualitzat
"La competència és bona, fins i tot en aquestes coses", ha considerat Montilla sobre el fet que Barcelona i Jaca competeixin per acollir els Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Montilla ha indicat que la idea que Barcelona torni a ser olímpica li sembla "una iniciativa magnífica", encara que no ha concretat quina serà la implicació de la Generalitat en el projecte, ja que ha dit que encara és massa aviat per fer aquest tipus de concrecions.

El president de la Generalitat ha valorat que la candidatura de Barcelona no només serà un projecte de ciutat, sinó també "del conjunt del país", ja que hauran d'implicar-se les comarques que acullen aquestes estacions de muntanya.

D'altra banda, el conseller Nadal ha recordat que "el 2011 tenim els campionats del món de snowboard a la Molina i tot el que costi la dimensió i la projecció internacional de les pistes d'esquí de Catalunya a mi em sembla bé". El conseller ha explicat que "si acabés quallant en benefici de totes les estacions d'esquí que van de la Vall d'Aran fins a Vallter a mi em semblaria bé".

Però al Govern no tot són lloances. La secretària general de l'Esport, Anna Pruna, s'ha queixat, en declaracions a Catalunya Ràdio pel fet que l'anunci de l'alcalde s'ha fet de forma unilateral. Pruna diu que sabia alguna cosa de la proposta però no que es volia anunciar aquest dimecres, per això ha criticat les formes d'Hereu en convocar la roda de premsa sense que ella ho sabés.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, en unes declaracions a Catalunya Informació, també ha lloat la iniciativa, a títol personal. "És una notícia il·lusionant, un projecte que espero veure confirmat i que ens expliquin les característiques per les quals pensen que és possible. Seria un projecte fantàstic per a la ciutat de Barcelona", ha declarat Valls.

En el cas que la capital catalana aconseguís organitzar aquests Jocs d'hivern, es convertiria en la primera ciutat del món a acollir les dues olimpíades sempre que Munic no sigui la seu escollida per als Jocs d'hivern del 2018. Els rivals de la ciutat alemanya són la sud-coreana Pyongyang i la francesa Annecy.



Anar al contingut