José Montilla al Senat.
Davant l'eventual querella a Mas, Montilla expressa el seu suport "nítid" al president de la Generalitat.
Barcelona

Montilla diu que Mas tindrà el seu suport si la Fiscalia presenta la querella pel 9-N

L'expresident de la Generalitat afirma en un comunicat que vol expressar "de manera nítida" el seu rebuig a una eventual querella contra Artur Mas pel 9-N

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC José Montilla ha mostrat públicament el suport a Artur Mas davant la possibilitat que la Fiscalia presenti una querella contra l'actual cap de l'executiu per l'organització del 9-N. "Vull expressar de manera nítida el meu rebuig a una eventual querella. Si es confirma aquesta mesura, el president Mas tindrà el meu suport", ha escrit en un comunicat.

Montilla lamenta que el president espanyol, Mariano Rajoy, hagi caigut en la temptació de "deixar-se arrossegar per la sobreexcitació dels sectors més radicals de la dreta espanyola" i li ha demanat que canviï les querelles pel diàleg polític per posar solucions sobre la taula. Segons el senador: "No resoldrem un problema polític amb la simple apel·lació als tribunals. No ens hem de cansar de dir que el que necessitem és més diàleg i més sentit comú. Els governs no poden portar els ciutadans cap a camins sense sortida. Diàleg i no querelles. Sentit comú i no fugides endavant o carrerons sense sortida."

José Montilla difon aquest comunicat de suport a Mas poc abans de l'entrevista que el president de la Generalitat farà amb el líder del PSC, Miquel Iceta, dins de la tanda de converses sobre la continuïtat del procés sobiranista. Precisament dissabte passat, Montilla va substituir Iceta en la presidència de la Fundació Campalans, vinculada als socialistes catalans.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut