Barcelona

Montilla diu que les eleccions catalanes seran en diumenge i confia guanyar-les

El president de la Generalitat, José Montilla, considera que el PSC està en condicions millors per guanyar les eleccions malgrat les enquestes negatives, gràcies a fitxatges com el del ministre Celestino Corbacho com a número 3 de les llistes. Montilla, que manté la data de les eleccions pel mes de novembre, està segur que tenen marge per explicar millor la feina feta fins ara. D'altra banda, Montilla ha afirmat que David Vegara, exsecretari d'Estat d'Economia i actualment a l'FMI, seria un bon candidat per ser conseller d'Economia.

Actualitzat
"Guanyarem les eleccions i guanyarem a les enquestes", ha dit Montilla en referència a les expectatives de vot fetes públiques fins ara, que no el situen com a favorit per guanyar les eleccions. El president de la Generalitat s'ha mostrat convençut que treballant encara tenen temps per convèncer els catalans.

"Explicarem d'aquí a les eleccions el que hem fet i el que volem fer en el futur", ha dit Montilla, que ha enfrontat la proposta del PSC "davant de les propostes que fan altres i que porten a carrerons sense sortida". Montilla ho ha assegurat a "El matí de Catalunya ràdio", on ha afirmat que els missatges demagògics d'altres partits poden portar a la decadència.

David Vegara, candidat a conseller d'Economia

Montilla també ha apuntat l'exsecretari d'Estat d'Economia David Vegara com un bon candidat per ser conseller d'Economia: "Un senyor que és al Fons Monetari Internacional, David Vegara, també podria ser un bon conseller d'Economia. Nosaltres, a diferència d'altres, tenim molts noms", ha indicat.

Eleccions en diumenge

El president de la Generalitat ha descartat que les eleccions es facin en un dia laborable i, per tant, haurien de ser un diumenge de novembre o de principis de desembre. Montilla no ha concretat quin dia té pensat per als comicis, però sí que ha dit -en referència a les crítiques que l'acusen d'allargar la legislatura- que no s'esperarà a esgotar-la.

Pel que fa a la possibilitat que les eleccions catalanes es poguessin celebrar diumenge 28 de novembre, el mateix dia que es jugarà el partit entre el F. C. Barcelona i el Reial Madrid, Montilla ha dit que no veu cap impediment entre les dues cites.

"La gent pot anar a votar i després anar al futbol. És un bon dia, com qualsevol altre"
, ha apuntat el president, que ha afegit que l'únic diumenge de novembre que descarta per als comicis és el dia 7, la jornada en què el Papa visitarà Barcelona.

Resposta a Bartomeu

El president de la Generalitat ha negat que Luigi continuï sent militant del PSC, tal com ha afirmat Bartomeu Muñoz en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3. En relació amb un dels implicats en el "cas Pretòria", Montilla ha dit que Luigi "no havia de freqüentar aquestes amistats, i ell ho sabia".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut