Barcelona

Montilla demana rigor i austeritat als ajuntaments en la negociació del finançament

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat avui austeritat i rigor als ajuntaments i alhora els ha fet costat en la reclamació d'un millor finançament. Montilla ha presidit al Palau de la Generalitat un acte conjunt de les entitats municipalistes catalanes que ha aplegat al voltant de 300 càrrecs públics entre alcaldes i regidors.

Actualitzat
El govern de la Generalitat, alcaldes i regidors del PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i el PP han reclamat més recursos per a Catalunya i les entitats locals, coincidint amb la reforma del finançament autonòmic i local. Ho han fet en un acte conjunt al Palau de la Generalitat, clausurat pel president de la Generalitat, José Montilla.

En la seva intervenció, el president català ha fet seves les demandes de més finançament que han expressat des del municipalisme, i s'ha mostrat convençut que "si tothom sap actuar amb responsabilitat", el govern i les entitats locals veuran satisfets els seus objectius d'increment de recursos.

Montilla ha recordat que la situació de dèficit de recursos actual no és nova per a les entitats locals. "Fa 30 anys tot estava per fer, i els ajuntaments no tenien ni competències ni recursos", ha dit. "Fa 25 anys -el 1979 es van constituir els ajuntaments democràtics- el nostre país vivia una situació econòmica molt profunda, amb nivells d'atur molt més alts que els actuals i prestacions socials molt inferiors", ha continuat.

El president ha insistit que en l'actual context macroeconòmic res serà fàcil, ja que dificulta un procés que ja de per si no ho podia ser, la reforma del finançament de Catalunya. "El govern sap què ha de fer i ho farà. Negociarem tot el temps que sigui necessari fins aconseguir un bon acord", i es farà "des de la lleialtat, aportant raons i arguments i propostes".

Des dels ajuntaments s'ha reclamat més finançament per a les entitats locals i unitat d'acció per fer possible aquestes reivindicacions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut