Barcelona

Montilla demana el vot als treballadors i es compromet a apujar les pensions mínimes fins a 500 euros

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha demanat el vot als treballadors en un míting amb sindicalistes a les cotxeres de Sants. El presidenciable ha assegurat que vol ser president "dels catalans que treballen cada dia i lluiten per millorar i dels que suen la samarreta per tirar endavant la seva família". Montilla s'ha compromès també a apujar les pensions mínimes fins a 500 euros en tres anys i a augmentar les inspeccions de treball amb l'objectiu de reduir la sinistralitat laboral a Catalunya. D'altra banda, ha afirmat que amb el vot massiu al PSC, "barrarem el pas a la dreta".

Actualitzat

Montilla s'ha proclamat el president dels treballadors davant de 600 sindicalistes que s'han aplegat a les cotxeres de Sants i que li han donat suport. El presidenciable, que s'ha presentat com a "fill de la cultura de l'esforç, del treball diari i no dels mons de 'yuppi' on tot ho regalen", ha dit que vol ser el president "dels catalans que treballen cada dia i lluiten per millorar i dels que suen la samarreta per tirar endavant la seva família". I és que, segons ha dit, "amb el nostre treball hem construït cada dia Catalunya".

Després que el secretari general d'UGT, José María Álvarez, digués que Montilla és el seu candidat, i acompanyat dels consellers d'Economia, Antoni castells, el de Treball, Jordi Valls i la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, Montilla ha afirmat que només amb el vot massiu al PSC "barrarem el pas a la dreta, a les polítiques neoliberals i als que divideixen els catalans", i "per si n'hi havia dubtes", ha volgut deixar clar que "la dreta és CiU i el seu tradicional aliat, el PP".

El presidenciable socialista ha dit també que per ser president del país "es necessita haver lluitat per les seves llibertats i haver estimat el país" i en aquest sentit, ha dit que vol seguir l'exemple de Companys i ser el "president dels treballadors i de les treballadores". En qualsevol cas, per Montilla, la seva presidència és "la millor opció per a Catalunya, garantia d'un govern fort, estable i d'esquerres, que garanteixi un país unit".

Pel que fa a propostes, Montilla s'ha compromès a augmentar les inspeccions de treball amb l'objectiu de reduir la sinistralitat laboral a Catalunya, lluitar contra el frau en la contractació i contra la discriminació salarial de les dones. També s'ha compromès a apujar les pensions mínimes fins a 500 euros en tres anys, després de reafirmar que aposta pel diàleg social com a "marca" del seu govern.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut