Sant Joan Despí

Montilla defensa l'actuació del govern per la nevada i diu que fer cessar algú seria l'opció fàcil

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat en una entrevista a TV3 que no pensa fer cap canvi al govern ni avançar les eleccions, ni fer dimitir ningú per la gestió de la nevada. Montilla ha considerat que això seria l'opció més fàcil però que "no soluciona els problemes" i que si hagués vist negligència en algun càrrec polític, l'hauria destituït. El president ha defensat l'actuació del govern durant les nevades, tot i que creu que es podria millorar en la informació a la ciutadania. En clau estrictament política, no ha volgut confirmar ni desmentir si les eleccions es convocaran el 21 de novembre ni tampoc ha aclarit si el conseller Joan Saura va posar el càrrec a la seva disposició per la mort de cinc bombers a l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Actualitzat
Rebutja destitucions per la nevada

El president de la Generalitat ha negat en l'entrevista amb la directora de TVC, Mònica Terribas, que la nevada agafés desprevingut el govern. Tot i admetre que "ha fallat la informació i la comunicació", ha afegit que "els serveis de la Generalitat han funcionat en línies generals, amb alguna excepció com al ferrocarril, però en 24 hores les carreteres principals estaven netes". Montilla ha insistit que el temporal va ser "excepcional" i que hi va haver gent que "no va seguir les indicacions".

José Montilla ha rebutjat la idea de fer dimitir cap responsable polític per la gestió de la nevada: "A vegades el més fàcil és fer cessar algú, i això de vegades no soluciona els problemes. Cal distingir. Si jo tingués constància de mala fe o negligència, hi hauria cessament. S'ha fet el que es podia fer."

Sobre la responsabilitat d'Endesa i del govern, ha assegurat que "Endesa és una empresa privada que gestiona un servei públic. Nosaltres podem ser responsables directes dels serveis que gestionem directament" i prou i ha lamentat una vegada més que l'executiu no va rebre "la informació del que estava passant" per part de la companyia. El president ha anunciat que s'actuarà d'acord amb la llei i, si escau, s'expedientarà l'empresa. "Comprenc la indignació dels ciutadans, però són les regles d'un estat de dret", ha opinat en ser preguntat per la correlació entre les multes i els guanys de l'elèctrica.

També ha afirmat que hi ha prevista una línia de crèdit per ajudar els municipis a cobrir les despeses derivades de la nevada i ha insistit que amb la MAT "hauríem recuperat el servei una mica abans".

No avançarà les eleccions ni hi haurà canvis al govern

A banda de descartar dimissions per la nevada, Montilla ha manifestat que no pensa fer cap canvi al govern, ni tampoc avançar les eleccions. Tampoc ha volgut concretar si el 21 de novembre podria ser la data escollida per als comicis al Parlament. "Es poden fer qualsevol dia", s'ha limitat a dir. Montilla també s'ha desmarcat de la possibilitat d'un govern de sociovergència després dels comicis.

"Tots els consellers tenen el càrrec a disposició del president"

Tampoc hi ha hagut concreció del president a la pregunta de si Joan Saura va posar el càrrec a disposició per la mort de cinc bombers a l'incendi d'Horta de Sant Joan. "Tots els consellers tenen el càrrec a disposició del president", ha contestat. I si la dimissió es posa damunt la taula, "el president sap el que ha de fer".

Montilla ha subratllat que "quan hi ha morts, les coses no poden haver estat impecables, malgrat la professionalitat dels bombers i dels seus caps".


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut