Montilla creu que mentre Mas pactava les inversions per a Catalunya amb Zapatero estava pensant "en altres coses"

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que mentre Artur Mas estava pensant "en altres coses" quan es va reunir amb el president del govern per pactar l'Estatut, el PSC "ja estava pensant" en el destí de les inversions de l'Estat a Catalunya. En un acte amb experts econòmics al World Trade Center, Montilla ha recordat que Mas va dir que havia aconseguit de 360 a 430 milions d'euros d'inversió anual per a Catalunya, "molt menys del que ha aconseguit", segons ell, el conseller Antoni Castells. El candidat socialista ha criticat CiU per haver considerat ara insuficient la inversió de l'Estat a Catalunya quan suposa "745 milions d'euros" més que l'any passat.

Actualitzat

El primer secretari del PSC ha assegurat que el govern català ha reduït el dèficit de la Generalitat més de 1.000 milions, ha afegit que "estem convençuts que pel 2007 el dèficit el deixarem a zero" i ha assenyalat que "aquesta és la diferència amb CiU" .

Montilla ha definit el seu catalanisme com un "catalanisme social" amb unes polítiques socials que "garanteixin la igualtat d'oportunitats i donin més ajuda als més vulnerables".

A l'acte hi han assistit personalitats com el publicista Lluís Bassat, empresaris com Helena Guardans o Francesc Raventós, el catedràtic d'Economia Aplicada Josep Oliver, el secretari general d'Economia, Andreu Morillas, i els consellers Antoni Castells i Jordi William Carnes.

Anar al contingut