Barcelona

Montilla creu que hi haurà nou finançament aquest any i Mas l'acusa de trencar la unitat

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha acusat el president de la Generalitat de trencar la unitat d'acció dels partits catalans arran de la decisió del PSC de votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat. Recordem que la votació es farà aquest dijous al Congrés. El president Montilla li ha respost que "amb el veto als pressupostos no aconseguirem el finançament i vostè ho sap", i ha assegurat que si fos així el vot dels socialistes catalans seria un altre. Mas ha replicat a Montilla afirmant que si no es pot vincular els pressupostos amb el finançament és perquè no s'han arriscat prou, i ja se sap "que qui no s'arrisca no pisca". I si el govern no arrisca, ha dit Mas, "Catalunya no pisca".

Actualitzat
En la sessió de control al Parlament, el president de la Generalitat, José Montilla, ha recordat a Zapatero el seu compromís amb ell i amb "el conjunt dels catalans" que abans de final d'any hi haurà un acord sobre el finançament català, i ha subratllat que no dóna per perduda la negociació perquè no està "ni perduda, ni tancada, ni trencada". Montilla ha reconegut que s'està negociant "en temps de descompte, certament, però el temps no s'ha acabat", i ha assegurat que l'acord serà positiu per a Catalunya.

El president ha negat que s'hagi trencat la unitat dels partits catalans, com li ha retret Artur Mas, i ha dit que el que passa és que ara s'està en una fase de negociació i que aquesta pertoca al govern. Montilla ha recordat a Zapatero que "no hi ha tot el temps del món" i que no té una "paciència infinita", però s'ha mostrat convençut que l'acord arribarà a temps i en condicions.

La resta de grups parlamentaris han centrat també les seves preguntes en el finançament, i especialment en la crisi econòmica. En concret, tant el PP com Ciutadans han demanat a Montilla que expliqui els resultats del seu viatge al Japó, uns resultats que Montilla ha valorat "positivament". L'oposició ha considerat que la resposta era insuficient i inconcreta i el president de la Generalitat ha replicat amb una frase de l'expresident Pujol, en tornar també d'un viatge al Japó: "No sóc un viatjant i per tant no torno amb un paquet de comandes sota el braç".

Per més informació, llegiu el "Minut a minut" de la sessió de control.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut