Barcelona

Montilla confirma que Carod tindrà menys atribucions com a vicepresident que quan va ser conseller en cap

El futur president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que Artur Mas no serà president perquè no ha estat capaç d'aconseguir una majoria parlamentària. En declaracions a Catalunya Ràdio, Montilla ha afegit que l'entesa serà un govern sòlid, de llarga durada, cohesionat i sense hipoteques. Montilla també ha insistit que el líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, tindrà menys competències en el nou govern que quan era conseller en cap.

Actualitzat

José Montilla ha confirmat que el líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, "tindrà menys competències" com a vicepresident que quan era conseller en cap, ja que Carod -ha dit Montilla- no controlarà "determinades àrees que abans estaven sota la seva responsabilitat".

Pel que fa al futur de la consellera d'Interior en funcions, Montserrat Tura, Montilla ha assegurat que "no continuarà com a consellera d'Interior perquè aquesta responsabilitat la tindrà Joan Saura", i no ha aclarit si Tura podrà assumir una altra cartera en la configuració del nou govern.

En aquest sentit, Montilla ha desmentit que hagi volgut "passar factura" a Tura per haver lamentat que Pasqual Maragall no repetís com a candidat, i s'ha mostrat partidari que els líders de les forces polítiques que integren el nou govern català "tinguin una àrea important de responsabilitat", pel que ha assegurat que Saura serà un "excel·lent" conseller d'Interior.

El candidat del PSC a la Generalitat ha negat que aquest fos un regal "enverinat" per a ICV, ja que "Interior és una responsabilitat molt gran en qualsevol govern", motiu pel qual "les persones que puguin prendre aquesta responsabilitat han de ser de primera línia".

Preguntat sobre qui tindrà la responsabilitat de gestionar la política lingüística, Montilla s'ha limitat a contestar que "el govern", i ha insistit que la configuració de l'executiu "no es donarà a conèixer fins després del debat d'investidura".

Montilla ha opinat que "no hi ha un guanyador" de les eleccions catalanes, ja que el líder de CiU, Artur Mas, "no ha estat capaç de fer pactes", i ha promès un "govern sòlid i estable", que no estigui "lligat de mans, sense hipoteques i de llarga durada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut