Barcelona

Montilla confia aconseguir el "millor acord de la història" en finançament i acusa CiU de tenir el "no" preparat

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, acusa Convergència i Unió de dir que no a qualsevol acord de finançament, i de caure en el pessimisme i en el catastrofisme amb l'únic objectiu "d'intentar fer caure el govern de Catalunya i Espanya", fet que ha qualificat d'actitud "molt irresponsable". Montilla ha dit que el govern de Catalunya ja ha refusat una xifra pel finançament que multiplica per cinc l'acord entre CiU i PP de l'any 2001, que és el que està vigent ara per ara, i que els socialistes aconseguiran "el millor acord de la història". Ho ha dit en el Consell Nacional del PSC que se celebra a Barcelona.

Actualitzat
José Montilla ha assegurat que resoldrà el problema del finançament autonòmic de la mateixa manera que ha resolt problemes endèmics del país, com les infraestructures i el problema de l'aigua. Montilla ha recordat les línies estratègiques del PSC: desenvolupar l'Estatut, les polítiques socials i, especialment, "resoldre problemes pendents des de fa anys", com la sequera, la millora de les infraestructures i la millora del finançament de Catalunya. Pel president, el PSC és el partit de la majoria i és l'únic partit català "que sap on va".

Per això ha demanat a CiU "que deixi de preconitzar la catàstrofe" amb la xifra del finançament, i que estengui la mà per treballar plegats pel futur del país. Segons el president, "unitat sí, perquè falten moltes coses per fer, i si anem junts serà més fàcil", però a la vegada ha dit que no entraran en el joc "catastrofista" dels nacionalistes, ja que el PSC "confia en Catalunya i advoca pel seu lideratge".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut