Marroc

Montilla comença avui un viatge al Marroc per estrènyer els llaços comercials i estudiar noves inversions

Una delegació de la Generalitat i d'empresaris catalans encapçalada pel president, José Montilla, inicien aquest dimarts una visita oficial al Marroc. Es tracta del segon viatge de Montilla a l'estranger, si no es compten les visites a Brussel·les, i pretén obrir noves oportunitats de negoci i d'inversió catalana en aquest país. El Marroc ja és un soci comercial preferent actualment i el punt estrella de la visita serà l'entrada de l'empresariat català en el sector de negocis d'aquest país. De fet, les relacions del port de Barcelona amb el nou megaport que s'està creant a Tànger representen un dels importants acords que vinculen Catalunya amb el Marroc. A més de Montilla, en representació del govern participen en la visita els consellers Carod, Huguet i Llena.

Actualitzat

El president de la Generalitat, al capdavant d'una delegació del govern i d'un centenar d'empresaris, inicia aquest dimarts una visita al Marroc per estrènyer llaços comercials i estudiar noves inversions en un Marroc en desenvolupament. La delegació viatjarà a Casablanca i Rabat i després es desplaçarà fins a la Zona Franca de Tànger, ciutat amb més potencial de creixement.

El Marroc s'ha convertit en el desè soci comercial de Catalunya quant a importacions i exportacions, i Catalunya representa el 20% del gruix comercial del Marroc. Ara, el que pretén la delegació catalana és reforçar aquesta activitat econòmica. De fet, el president de la Generalitat veu el Marroc com l'aliat estratègic per la penetració a tota la regió del Magreb.

Un punt d'atenció principal és al nord, a Tànger, on ja hi ha un gran port en funcionament i un altre en construcció que es plantegen com la porta d'entrada intercontinental de mercaderies al Mediterrani. De fet, el port de Barcelona signarà un acord important de col·laboració amb Tànger i la proximitat de la zona fa que el conseller d'Indústria, Josep Huguet, animi els empresaris catalans a instal·lar-s'hi.
Les empreses que són avui al país àrab provenen de sectors emergents, com ara la logística, el medi ambient, el sector financer, la salut o el turisme.

Montilla viatja al Marroc amb declaracions prèvies conciliadores sobre el Sàhara Occidental. En diferents entrevistes a mitjans locals creu que el règim d'autonomia proposat per l'ONU és un bon primer pas i un avenç substancial per a la resolució del conflicte.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut