Barcelona

Montilla avisa que el nou finançament és "just i inajornable"

El president de Generalitat, José Montilla, ha remarcat en el missatge institucional de l'Onze de Setembre que el nou model de finançament autònomic és indispensable per a Catalunya. "És necessari, just i inajornable. I és de llei, també", ha afirmat Montilla, que també ha fet una crida a la unitat dels partits polítics en la negociació del nou sistema. El president català ha afirmat que caldrà fer sacrificis per superar la crisi econòmica actual i ha promès diàleg amb les organitzacions socials i econòmiques per aconseguir que Catalunya continuï sent "una terra d'oportunitats, de treball i de progrés".

Actualitzat

José Montilla demana confiança a la societat i unitat als partits per tirar endavant amb èxit les converses amb el govern espanyol pel nou finançament. El president assegura que "mai no s'havia invertit tant en el nostre país" com en els darrers anys, però afegeix que per "garantir i millorar" serveis com l'educació, la sanitat, la justícia o el benestar social fan falta "més recursos", motiu pel qual Catalunya demana "un finançament més just".

"Confio plenament en la força dels arguments", destaca el president de la Generalitat, que pronostica l'èxit de les converses "si fem les coses com s'han de fer. Especialment si som capaços de mantenir la unitat política i social en la defensa dels nostres objectius". Per això insisteix a reclamar "prudència i sentit de la responsabilitat".

Montilla s'ha referit al context econòmic com a crisi. "Sense caure en dramatismes innecessaris, però dient les coses pel seu nom", sentencia quan avisa que vindran "mesos difícils per a tothom" i que "no serà gens fàcil". De tota manera, insta els catalans a "demostrar, una vegada més, les nostres qualitats com a poble" i a actuar combinant "voluntat, força, sacrifici, rigor, exigència i audàcia", així com amb "solidaritat entre les famílies".

Montilla també remarca que la Diada és "des de fa anys, una expressió lliure, respectada i respectuosa cap als nostres sentiments, personals i col·lectius" i convida tothom a procurar "que sigui una festa cívica".

El missatge íntegre del president de la Generalitat es pot consultar aquí.

NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut