Barcelona

Montilla anuncia que es reunirà amb Artur Mas "les pròximes setmanes"

El nou president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat que es reunirà amb el líder de CiU, Artur Mas, "les pròximes setmanes" per abordar els grans projectes legislatius d'aquest mandat, com el desenvolupament de l'Estatut o la llei electoral. En una entrevista al programa de TV3 "La nit al dia", Montilla ha analitzat alguns dels temes que tindrà el seu govern damunt la taula durant els pròxims mesos. En aquest sentit, ha assegurat que la línia de molt alta tensió es farà perquè és una necessitat, a causa de la demanda creixent d'electricitat. Montilla també ha destacat la necessitat de limitar els mandats presidencials a Catalunya i ha criticat la decisió judicial en contra del trasllat de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Actualitzat
El president de la Generalitat s'ha mostrat del tot convençut que la legislatura que ara comença "serà de quatre anys" i ha descartat que "hi hagi esdeveniments que impliquin avançar les eleccions". De totes maneres, ha mostrat la seva disposició de limitar els mandats perquè no superin els dotze anys.

Montilla ha reivindicat la seva capacitat de lideratge tot i que ha donat per fet que "mai" serà "un gran orador". També ha garantit que actuarà "com a president de la Generalitat i no com a líder del PSC", i ha considerat lògic mantenir el càrrec de primer secretari del PSC.

L'objectiu del nou tripartit, segons Montilla, serà "evitar el soroll innecessari" i "abordar els temes amb ordre". En aquest sentit, ha afirmat que un dels primers projectes serà la llei de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. També s'ha compromès a buscar solucions als problemes de Renfe i de l'aeroport del Prat. Igualment ha assegurat la construcció de la línia de molt alta tensió entre Espanya i França i el Quart Cinturó.

Respecte als nomenaments de nous consellers, Montilla ha justificat el nomenament de Montserrat Tura com a consellera de Justícia perquè "ho ha fet bé a Interior", i ha manifestat total confiança en Joan Saura al capdavant d'aquest departament.
Anar al contingut