Barcelona

Montilla afirma que la seguretat no pot improvisar-se per assalts puntuals com el de Sudanell

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que les decisions de l'executiu en matèria de seguretat ciutadana no es poden regir per fets puntuals com ara l'assalt d'aquest divendres en una casa de Sudanell, al Segrià. Montilla ha afegit que no ha crescut la inseguretat ciutadana a Catalunya i que la previsió, ara per ara, és fer el desplegament dels Mossos d'Esquadra en el termini fixat. En termes semblants s'ha explicat el conseller d'Interior, Joan Saura, que ha afirmat que no hi ha cap motiu per crear una alarma generalitzada pels assalts a cases com el de Sudanell. El PPC ha demanat la dimissió de Saura per la manca de seguretat.

Actualitzat

Segons Saura, aquest tipus de delictes han disminuït a la meitat en els últims mesos i ha recordat que després de l'actuació policial els robatoris silenciosos a xalets, "que van créixer en el primer semestre un 100%", van reduir-se a la meitat. Per això, i perquè els Mossos tenen 350 agents destinats de forma específica als robatoris amb violència, el responsable d'Interior ha afirmat a Sant Cugat que "no hi ha motius" per crear una "alarma social generalitzada". El conseller ha afegit que Catalunya és "raonablement segura" i l'ha comparada amb altres països europeus, com el Regne Unit, on ha dit que l'índex de delictes és més alt.

El diputat i portaveu del PP a Catalunya, Daniel Sirera, ha demanat la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, perquè, segons que ha dit, "Catalunya està vivint una situació límit en matèria de seguretat".

De seguretat també n'ha parlat el president de la Generalitat. José Montilla ha dit que "no cal crear alarmisme" i que les decisions en matèria de seguretat "no es poden improvisar davant casos conjunturals, sinó que cal pensar i planificar les coses a llarg termini i de manera serena". Montilla ha insistit que no hi ha un augment de la "inseguretat real" sinó un creixement de la sensació d'inseguretat entre els ciutadans per l'espectacularitat d'alguns casos.

El president ha promès que la Generalitat "seguirà treballant amb el rigor, la discreció i la serenitat que convé al país" i ha dit que les mesures que emprengui el seu govern no es poden veure condicionades pels assalts violents a cases. També ha avançat que convocarà per mitjans de febrer una reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, que presidirà ell per primera vegada i a la qual assistirà el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut