Barcelona

Montilla afirma que des de fora de Catalunya "molts treballen perquè no ens entenguin"

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha afirmat que a Espanya hi ha molta gent que treballa perquè no s'entengui Catalunya. Montilla es referia al PP, al qual ha acusat d'explicar "mentides" respecte a Catalunya, sobretot per unes declaracions de Javier Arenas, respecte als 800 milions d'euros que l'Estat destina a Catalunya i que segons el popular no estaven a l'Estatut. En declaracions a una cadena de ràdio, el president català ha afegit que aquestes falsedats contribueixen a fomentar una actitud hostil cap a Catalunya i "això és molt perillós".

Actualitzat
"Hi ha els que no ens volen entendre, i molts treballen perquè no ens entenguem. Parlo del PP", ha afirmat el president català, José Montilla, sobre les relacions entre Catalunya i Espanya. Montilla feia referència a les acusacions que ha llançat el PP sobre els 800 milions d'euros que l'Estat destina a Catalunya per a infraestructures.

Segons el president català, sobre aquests diners "s'ha començat a dir que eren de més i que anaven més enllà de l'Estatut", quan Catalunya vol rebre el que li "toca" i el que preveu la llei. Per Montilla, des de Catalunya s'estan fent "tots els esforços", mentre que Espanya hauria de "fer més" per aconseguir entendre Catalunya.

El president ha recordat que, en finançament, del que es tracta és d'un "canvi de model, que sigui més just". Ha advertit que Catalunya "no vol uns dinerets més", i que, per tant, no acceptarà un pacte a "qualsevol preu". Pel que fa a l'estat de les negociacions, Montilla s'ha mostrat "confiat" que s'arribarà a un acord, tot i que ha admès que no parla sovint amb José Luis Rodríguez Zapatero.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut